آشنایی با کانال کولر و انواع آن

کانال کولر

کانال کولر، یکی از اجزای اصلی کولر آبی و دیگر سیستم‌های سرمایشی به شمار می‌رود. این قطعه بسته به جنس و اندازه خود انواع مختلفی دارد.

 

کانال کولر کانالی است که برای انتقال هوا در خیلی از سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌های خنک‌کننده و دستگاه‌های گرمایش به کار گرفته می‌شود. کانال کولر در دو نوع گرد و چهارگوش طراحی و تولید می‌شود. برای ساخت کانال‌های مناسب کولر از ورق گالوانیزه یا آلومینیوم استفاده می‌شود تا مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی و فشار داشته باشد. همچنین برای بازدهی بیشتر کولر، از پنل‌های عایق شده و پلاستیک نیز استفاده می‌شود.

 

اندازه کانال از دیگر ویژگی‌های مهم در این صنعت است و بسته به فضای مورد نیاز، کانال‌های کولر در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شوند. برای مثال برای سیستم تهویه رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها؛ سوله‌های صنعتی، آزمایشگاه‌ها و …. از کانال‌هایی با ابعاد بزرگ بهره می‌برند تا میزان هوادهی بالا برود و تهویه مطبوع محیط به بهترین شکل ممکن انجام شود.

 

از دیگر ویژگی‌های کانال کولر آن است که مسیر آن همیشه به صورت صاف و مستقیم نیست و ممکن است بسته به طراحی در مسیر کانال‌ها از زانویی استفاده شود تا مسیر تغییر کند و به خروجی مطلوب برسد.

از نظر شکل ظاهری دو نوع کانال کولر تولید می شود: کانال گرد و کانال چهارگوش.

 

کارایی کانال گرد نسبت به کانال چهارگوش بیشتر است و هر سال بیش از پیش شاهد استفاده از آن هستیم. کانال‌های گرد علاوه بر بالا بودن میزان کارایی مزیت‌های دیگری از جمله حجم کم، کاهش صدا، و سرعت بالا در انتقال هوا نیز دارند. همچنین هزینه راه‌اندازی و نگهداری آن نیز بالاتر از کانال‌های مدل چهارگوش است.

 

البته کانال چهارگوش هم مزیت‌هایی خاص خود را دارد. از جمله مزیت‌های کانال کولر چهارگوش می‌توان به قیمت پایین و ارزان و پیاده‌سازی سریع اشاره کرد. آلودگی صوتی زیاد، وزن بالا، انباشته شدن گرد و غبار و اشغال فضای زیاد از معایب کانال چهارگوش به شمار می‌رود.

به طور کلی کانال‌های سیستم سرمایشی، گرمایشی و تهویه هوا در جنس‌های مختلف و ضخامت‌های متنوع تولید می‌شوند. برای مثال می‌توان به کانال‌های گالوانیزه، فلکسیبل، پلاستیکی و پارچه‌ای اشاره کرد.

کانال کولر گالوانیزه جزو اولین کانال‌های ابداعی بشر است که در هر دو نوع گرد و چهارگوش در بازار یافت می‌شود. هزینه پایین از مهم‌ترین مزیت‌های این نوع کانال‌ها محسوب می‌شود. از جمله معایب آن هم می‌توان به وزن زیاد، عمر پایین، نیاز به اتصالات زیاد و ایجاد مشکلات تنفسی به دلیل عایق‌بندیکانال با پشم سنگ و یا پشم شیشه اشاره کرد.

کانال فلکسی از بهترین انواع کانال کولر محسوب می‌شود و به احتمال قوی در سال‌های آتی جایگزین کانال‌های گالوانیزه خواهد شد. بدنه این نوع کانال‌ها از آلومینیوم ساخته می‌شود. از ویژگی‌ها و مزیت‌های اصلی آن می‌توان به انعطاف‌پذیری بالا، وزن سبک، ضد حریق بودن، سرعت بالای نصب، عدم نیاز به آویز و بست زیاد در هنگام نصب و ایجاد سروصدای کمتر در هنگام بهره‌برداری اشاره کرد.

از جمله مزیت‌های کانال پلاستیکی می‌توان به وزن کم، هزینه پایین‌تر نسبت به کانال‌های گالوانیزه و فلکسیبل، ضد باکتری بودن، داشتن سرعت بالا در نصب، صرفه‌جویی در مصرف انرژی، تنوع رنگ‌بندی و کاهش سروصدا اشاره کرد.

کانال‌های پارچه‌ای کاملا مدرن طراحی می‌شوند. این نوع کانال‌ها با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا و از جنس الیاف خاصی تولید می‌شوند و به همین دلیل محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. از جمله مزیت‌های آن می‌توان به تنوع رنگ‌بندی، وزن سبک، ضد حریق بودن، سر و صدای کم، کاهش مصرف انرژی، و کاهش مصرف انرژی هواساز اشاره کرد.

مطلب پیشنهادی